КАЛИУМ - За здраво срце и екстра енергија

Есенцијален минерал со 100% природни компоненти (Коприва,Спирулина и Лецитин) неопходни за правилно функционирање на сите клетки, ткива и органи во човековото тело

Зошто треба да го користиме калиумот

 • учествува во процесот на синтеза на протеини
 • го одржува нормалниот раст на организмот
 • ги зајакнува коските и мускулите
 • овозможува правилна функција на нервите
 • ја подобрува работата на циркулаторниот систем
 • заштитник од мозочен удар
 • има влијание врз ацидо-базната рамнотежа
 • надополнува недостаток на К при деитетски режим

Бенефити на Лецитин

 • есенцијален конституент на мозокот, нервниот систем, ендокрините жлезди , бубрезите и срцето
 • помага во превенција на артериосклероза и штити од кардиоваскуларни заболувања
 • подобрува апсорпција на витамин А и Е
 • заштита на црн дроб од замастување,формирање на камчиња, а воедно и овозможува негова регенерација
 • го подобрува разградувањето на масти и холестерол
 • ја подобрува меморијата и концентрацијата
 • го подобрува квалитетот на кожата, косата и ноктите
 • ги смирува артритичните, ревматските и метереопатските болки

Бенефити на Спирулина

 • ги содржи сите 9 есенцијални аминокиселини неопходни за телото
 • извор на есенцијални омега 3,6 и 9 масни киселини
 • најдобра за детоксикација и прочистување од тешки метали, жива, лекови и хемиски загадувачи
 • ја подобрува дигестијата, апсорпцијата и помага при булимија и анемија

Бенефити на Коприва

 • најдобар чистач на крв, желудник, црева и црн дроб
 • најголема помош при слабокрвност, жолтица, маларија и хемороиди
 • помага при болести на уринарниот систем, камења и песок во бубрези
 • помага во намалување на шеќерот во крвта
 • Помага во запирање на обилни крварења (на матка, уринарен систем и дигестивниот тракт)

Симптоми на нивни недостатоци

слабост, отоци, нагон за повраќање, губиток на апетит и запек, низок крвен притисок, нарушување на срцев ритам , депресија и нервоза, висок холестерол

Состав

 • активни состојки (Калиум , лецитин, Arthrospira (спирулина)
 • -
 • останати состојки Urtica dioica ( Херба од коприва)
 • Oleum helinantum annuum ( Сончогледово масло )
 • состав на капсулата ( желатин )

Производот содржи 60 капсули

Препорачана дневна доза

 • 1 капсула дневно
 • 2 до 3 капсули при диететски режими

Алергиски информации

 • производот не содржи алергени
 • капсулата е направена од желатин

Чувајте

 • На суво место на собна температура
 • подалеку од дофат на деца